Версія для друку
Вівторок, 27 березня 2018 13:48

Прийнята Верховною Радою легалізація самовільно збудованих приватних і дачних будинків є безстроковою

Згідно новоприйнятого Закону № 3696 «Про внесення змін до Закону України «Про регулювання містобудівної діяльності» щодо продовження терміну прийняття в експлуатацію об’єктів будівництва, збудованих без дозволу на виконання будівельних робіт, узаконення самовільно збудованих приватних і дачних будинків є безстроковим. Про це повідомив заступник міністра регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ України Лев Парцхаладзе.

«Вчора Верховна Рада прийняла закон щодо продовження терміну прийняття в експлуатацію самовільно збудованих приватних, дачних будинків, господарських будівель та сільськогосподарських споруд. У зв’язку з тим, що деякі ЗМІ в своїх публікаціях зазначали конкретні терміни дії цього закону, поясню. У документі немає зазначеного строку, до якого можливо зробити узаконення. Ми цілеспрямовано прийшли до того, щоб прибрати цей строк — щоб українці мали можливість завершити усі процедури вчасно і ми закрили це питання», — сказав він.

Так, у Законі зазначається: «Орган державного архітектурно-будівельного контролю безоплатно протягом 10 робочих днів з дня подання заяви власниками (користувачами) земельних ділянок, на яких розміщені об’єкти будівництва, що за класом наслідків (відповідальності) належать до об’єктів з незначними наслідками (СС1), збудовані на земельній ділянці відповідного цільового призначення без дозвільного документа на виконання будівельних робіт, за результатами технічного обстеження приймає в експлуатацію: збудовані у період з 5 серпня 1992 року до 9 квітня 2015 року індивідуальні (садибні) житлові будинки, садові, дачні будинки загальною площею до 300 квадратних метрів, а також господарські (присадибні) будівлі і споруди загальною площею до 300 квадратних метрів; збудовані до 12 березня 2011 року будівлі і споруди сільськогосподарського призначення».

Міністерство регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України

Переглядів 4156