Версія для друку
Четвер, 02 вересня 2021 13:15

Триває підготовка до навчань тероборони

2 вересня голова райдержадміністрації Юрій Лобач та його перший заступник Віктор Сапожніков провели чергову робочу нараду з питань підготовки до проведення наприкінці цього місяця навчань батальйону тероборони. Як повідомив комбат Олег Матвійчук, дещо змінюється суть завдань підготовки, тож військовозобов’язані, що дислокуватимуться у селі Овадне, можливо у певні дні проходитимуть військовий вишкіл аж на Ратнівщині, тож у такому випадку гостро постане питання їх перевезень.

Загалом учасники наради обговорили детально цілий ряд підготовчих моментів. Зокрема, зупинились на юридичних питаннях заключення угоди між Оваднівським професійним ліцеєм із обласним територіальним центром комплектування та соціальної підтримки на користування майном навчального закладу та відшкодування комунальних витрат на період проведення навчань. Крім того, розмежували витрати загального бюджету на проведення зборових заходів, левова частка якого припадатиме на організацію транспортного сполучення, придбання лісоматеріалів та пального, а лиш незначна частина – на придбання господарчих товарів та інвентарю.

До слова, першою кошти на забезпечення організації цих навчань перерахувала Зимнівська сільська рада – від неї надійшло 10 тисяч гривень, документи на ще 5, 5 тисяч грн уже підготувала і Устилузька міськрада, яка також 2 тисячі гривень для розвитку тероборони виділяла на початку року. Очікують надходжень і від інших 8 міських, селищних і сільських рад району, Оваднівська громада свій внесок зробить необхідними ресурсами. А ще у громадах триває набір резервістів та військовозобов’язаних, які навчатимуться основам ведення тероборони на запланованих зборах.   

Переглядів 4887

Галерея зображень