Версія для друку
Середа, 29 вересня 2021 08:46

Звернення голови РДА Юрія Лобача з приводу роковин трагедії Бабиного Яру

Шановні мешканці Володимир-Волинського району! Виповнюється 80 років з моменту початку масових розстрілів єврейського населення у Бабиному Яру, який став братською могилою і символом Голокосту в Україні. 

З вересня 1941 року до кінця вересня 1943-го він був місцем регулярних розстрілів і захоронень, які проводили органи нацистської поліції безпеки та айзантцгрупи СД разом із військовою та цивільною владою Києва. Жертвами нацистів стали євреї, роми, українські націоналісти, радянські військовополонені, пацієнти київської психіатричної лікарні та інші національні чи соціальні групи, яких окупанти вважали ворогами або ж "просто зайвими". Бабин Яр – це некрополь для більше ніж 100 000 цивільних громадян та військовополонених.

Давайте ж віддамо данину пам’яті і поваги тим, хто був вбитий у Бабиному Ярі, а разом із ними – всім 6 мільйонам євреїв, що загинули в різний час Голокосту. Бабин Яр – це трагедія всього людства, але насамперед єврейського та українського народів.

Єдине, що ми можемо зробити для тих, кого вже немає, – докласти максимум зусиль, щоби подібне ніколи не повторилося, щоб люди більш ніколи не втратили право називатися людьми.

Голова райдержадміністрації Юрій Лобач

Переглядів 3828