Версія для друку
Субота, 27 листопада 2021 17:20

Скорботними заходами вшанували в районі пам’ять жертв Голодоморів

26 листопада голова райдержадміністрації Юрій Лобач, голова райради Віктор Хиць, перший заступник міського голови Ярослав Матвійчук разом  із духовенством та громадськістю взяли участь у заходах з приводу 88-х роковин Голодомору 1932-1933 років та вшанували пам’ять українців, котрі були знищені спланованими голодоморами в минулому столітті. В парку «Слов’янському» біля символічної могили полеглим за волю України відбулась панахида за загиблими  від голоду мільйонами дітей та дорослих, до підніжжя могили лягли квіти, а у вечірніх сутінках засвітились вогники скорботних свічок, що символізують невмирущу пам’ять нашого народу про ті страшні події, які призвели до непоправних втрат кількох поколінь українців.

Протягом тижня скорботні заходи до Дня Голодомору пройшли у всіх навчальних закладах району, в бібліотеках оформлені тематичні книжкові та фото-документальні виставки, покладання квітів та панахиди відбулись у центральних населених пунктах усіх 11 громад району.

У суботу, 27 листопада, в рамках всеукраїнського дня скорботи у Володимир-Волинському районі на установах, закладах та громадських будівлях приспущені або доповнені чорними стрічками державні прапори. А о 16 годині мешканці сіл, селищ та міст приєдналися до загальнонаціональної хвилини мовчання та акції «Запали свічку».

Переглядів 4585

Галерея зображень