Версія для друку
Понеділок, 21 листопада 2022 09:36

Звернення начальника РВА Юрія Лобача з нагоди Дня Гідності та Свободи

Шановні мешканці Володимирського району! Сьогодні. 21 листопада, ми в умовах воєнного стану відзначаємо День Гідності та Свободи з упевненістю, що саме Революція Гідності була першим переможним боєм цієї війни.

Помаранчева революція стала першим рішучим «Ні» Москві на всі її зусилля перетворити незалежну Україну на свою колонію. Однак тоді, в радісній ейфорії перемоги Українського народу над проросійською владою, все ще видавалося можливим мирне співіснування двох держав — російської федерації та України, а вся подальша політична та інформаційна агресія часто сприймалася суспільством як тимчасова, яка промине у процесі демократизації росії;

Революція Гідності стала не просто переломним історичним моментом для України, вона стала подією, яка змінила світ. Гідність і стійкість українців, виявлені упродовж трьох місяців протесту, їх прагнення справедливості та свободи були сильнішими за весь насильницький апарат тогочасної проросійської влади. Сильнішими за кийки, кулі, гранати, отруйні гази та потужну машину дискредитації і дезінформації, яку задіяла росія, щоб знищити беззбройний протест. Ця революція показала сучасним українцям справжню ціну їхньої свободи, а також те, що ціна несвободи завжди вища.

Революція Гідності навчила сучасне покоління українців боротися, дала наснагу до боротьби наступним героям цієї війни, показала всьому світу силу нашої стійкості, єдності та свободолюбності. Стійкість та самовідданість наших воїнів у нинішньому протистоянні російському агресору у великій мірі - наслідок обох українських революцій. А отже, вистоявши на Майдані, українці переможуть у війні! Слава Україні.

Начальник районної військової адміністрації                          Юрій Лобач

Переглядів 5148