Версія для друку
Понеділок, 20 січня 2014 11:56

Відомості про порушення вимог антикорупційного законодавства.

Упродовж 10 місяців 2011 року стосовно державних службовців, депутатів усіх рівнів та інших осіб, уповноважених на виконання функцій держави, працівниками правоохоронних органів складено 4 протоколів про корупційні діяння (за 2010 рік – 7).

За результатами розгляду складених протоколів, районним судом притягнуто до адміністративної відповідальності у вигляді штрафу 3 особи (Мирненський голова сільської ради Шеремет В.С., і спеціаліст-землевпорядник Ковтун О.М., спеціаліст-землевпорядник Бережанківської сільської ради Лаврентєва Н.І. – замість правопорушника на громадські роботи приходила інша людина), 1 протокол стосовно депутата Горохівської районної ради Цвілюка І.Р. знаходиться на розгляді в суді.

Слід відмітити, що за скоєння корупційних діянь, в основному, притягуються посадові особи низової ланки органів місцевого самоврядування.

Новий Закон акцентує увагу на низці інших заходів, спрямованих на запобігання і протидію корупції. Це – обмеження щодо використання службового становища, осіб, які звільнилися з посад або припинили діяльність, пов'язану з виконанням функцій держави, місцевого самоврядування, проведення спеціальних перевірок осіб, які претендують на зайняття посад, пов'язаних з виконанням функцій держави або місцевого самоврядування, кодексу поведінки посадовців, антикорупційної експертизи проектів нормативно-правових актів, вимог щодо прозорості інформації, заборони на одержання послуг і майна органами державної влади та органами місцевого самоврядування.

Закон закріплює можливість притягнення посадовців за вчинення корупційних правопорушень до кримінальної, адміністративної, цивільно-правової та дисциплінарної відповідалності, залежно від змісту правопорушення.

Переглядів 506