19 квітня 2024 ОФІЦІЙНИЙ ВЕБ-САЙТ
Відомості про район
Діяльність райдержадміністрації
Прес-центр
Район сьогодні
  • Розпорядчі документи
  • Регуляторна політика
    Публічна інформація
    Інформація з установ району
    Оголошення
    Програми та стратегії району
    Виконання програм та стратегій
  • Децентралізація влади
  • Самоорганізація населення
  • Вивчення громадської думки
  • Очищення влади
  • Електронне звернення
  • Вакансії державної служби
  • Інвестиційний довідник
  • Запобігання проявам корупції
  • Внутрішній аудит
  • АРХІВ НОВИН

    « Квітень 2024 »
    Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
    1 2 3 4 5 6 7
    8 9 10 11 12 13 14
    15 16 17 18 19 20 21
    22 23 24 25 26 27 28
    29 30          
    Головна>Новини>Позачергова сесія районної ради за ініціативою голови РДА
    П'ятниця, 18 лютого 2022 13:47

    Позачергова сесія районної ради за ініціативою голови РДА

    18 лютого відбулось засідання позачергової  сесії районної ради восьмого скликання, на яке прибули 34 депутати із 42-х. Участь у ній за дорученням голови РДА взяв його перший заступник Віктор Сапожніков. Провів сесію, до порядку денного якої було внесено лише  1, але надважливе  питання, голова районної ради Віктор Хиць. Участь у засіданні в якості запрошених взяв керівник апарату РДА Сергій Романюк, а представницьку діяльність депутатів райради здійснювали заступник голови РДА Віктор Фіщук, працівники райдержадміністрації Людмила Лазаренко-Штикало та Анатолій  Яльницький.

    В ході засідання районні обранці підтримали звернення, ініційоване  головою  РДА Юрієм Лобачем, щодо засудження військової агресії з боку Росії, заспокоєння панічних настроїв серед населення та проведення роз’яснювальної роботи серед цивільного населення про поведінку в умовах воєнної загрози.

    ЗВЕРНЕННЯ

    депутатів Володимир-Волинської районної ради до жителів Володимир-Волинського району щодо засудження військової агресії з боку Російської Федерації, непоширення панічних настроїв  та поведінку цивільного населення в умовах військової загрози

    Загроза повномасштабного вторгнення в Україну, яким Російська Федерація лякає світ, зосереджуючи великі військові угрупування та вдаючись до   маневрів  військ  на кордонах нашої держави, вимагає рішучих дій як від органів державної влади та місцевого самоврядування, так і від усіх без винятку громадян України. Все наше суспільство має бути єдиним у готовності відбити можливий путінський наступ, у якій частині України він би не відбувався.

     Українська влада та лідери провідних держав світу докладають максимум зусиль для того, щоби врегулювати ситуацію політико-дипломатичним шляхом. Свідчення тому – десятки перемовин на найвищому рівні, що відбулися протягом останніх декількох тижнів.

    Володимир-Волинська районна рада, як найвищий орган місцевого самоврядування в районі, схвалює зусилля Президента України Володимира Зеленського, української влади на всіх рівнях, провідних лідерів світу, дипломатів, патріотичних сил України щодо збереження територіальної цілісності нашої держави. Звертаємося до всіх політичних сил із проханням показати єдність, консолідованість навколо завдань оборони держави, щоби спільно протистояти тиску з боку агресора.

    Ми, депутати Володимир-Волинської районної ради,  засуджуємо спроби загрози українській безпеці й миру і закликаємо ворогів зупинити свої агресивні плани.

    Висловлюємо спільну тривогу з приводу стрімко наростаючої небезпеки широкомасштабного збройного конфлікту, який загрожує суверенітету, політичній незалежності, єдності й територіальній цілісності України. Неоголошена війна  Росії з Україною, яка  триває восьмий рік та призвела до незаконної окупації та  анексії  частини території України, становить важкий виклик нашому безпековому порядку. Україна вже сплатила чималу і нічим невиміряну сумну ціну -  загибель 14 тисяч осіб, понад 25 тисяч поранених, а ще понад 1,4 мільйона людей були змушені покинути свої домівки. Масові та системні порушення прав людини калічать життя мільйонів українців, які залишаються на окупованих територіях.

    Ми б'ємо на сполох, щоб запобігти розгортанню незворотного руйнівного сценарію. Уроки гіркого досвіду нашої історії мають спонукати кожного присвятити всі зусилля задля того, щоб зупинити ескалацію конфлікту.

    Закликаємо мешканців Володимир-Волинського району, усіх українців не поширювати панічні настрої, чутки та російську пропаганду, не піддаватися на інформаційно-психологічні атаки й не підігрувати агресору. Наш спокій допомагає владі, дипломатам і силовим структурам гідно виконувати свою роботу із захисту держави та українців.

    Вірте в нашу армію, у наших воїнів, які мають достатньо сил і засобів, а також відповідний бойовий досвід, щоб у разі потреби відстояти нашу державу! Українське військо сьогодні – найбільш потужне з 2014 року, а коаліція партнерів, які надають нам підтримку, – найширша з моменту проголошення незалежності.

    Просимо краян, представників територіальних громад району максимально підтримати загони територіальної оборони, сприяти їхній розбудові, розвивати волонтерський рух. Водночас - продовжувати працювати, не змінювати свій звичний спосіб життя: це забезпечить нормальну економічну діяльність, а, отже і можливість Збройних сил захищати Україну так, як потрібно, і стільки, скільки потрібно.

    За Україну! У єдності – наша сила! Разом ми переможемо будь-якого ворога!

    Слава Україні!

    Переглядів 5360
    Розробка: Відділ інформаційних технологій
    апарату Волинської облдержадміністрації
    Інформаційне наповнення:
    Володимир-Волинська районна державна адміністрація
    Усі права на матеріали, розміщені на цьому сайті, належать Володимир-Волинській райдержадміністрації.
    Адреса: 44700, м.Володимир-Волинський, вул. Небесної Сотні, 3, т.24467, E-mail: post@vvadm.gov.ua
    © 2014 vvadm.gov.ua