20 квітня 2024 ОФІЦІЙНИЙ ВЕБ-САЙТ
Відомості про район
Діяльність райдержадміністрації
Прес-центр
Район сьогодні
  • Розпорядчі документи
  • Регуляторна політика
    Публічна інформація
    Інформація з установ району
    Оголошення
    Програми та стратегії району
    Виконання програм та стратегій
  • Децентралізація влади
  • Самоорганізація населення
  • Вивчення громадської думки
  • Очищення влади
  • Електронне звернення
  • Вакансії державної служби
  • Інвестиційний довідник
  • Запобігання проявам корупції
  • Внутрішній аудит
  • АРХІВ НОВИН

    « Квітень 2024 »
    Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
    1 2 3 4 5 6 7
    8 9 10 11 12 13 14
    15 16 17 18 19 20 21
    22 23 24 25 26 27 28
    29 30          
    Головна>Новини>«Клас безпеки» відкрили у Льотничівському НВК
    Четвер, 23 березня 2023 16:04

    «Клас безпеки» відкрили у Льотничівському НВК

    23 березня перший заступник голови райдержадміністрації Віктор Фіщук взяв участь в урочистому відкритті  «Класу безпеки» - освітнього простору, в якому Льотничівські школярі та дошкільнята засвоюватимуть правила безпечної поведінки та основи цивільного захисту.

    Традиційну урочисту стрічку перерізали заступник начальника Головного управління ДСНС України у Волинській області Василь Оліферчук та Зимнівський сільський голова Вячеслав Католик. А уже в самому світлому сучасному класі, обладнаному за всіма вимогами МОН, гостей заходу чекало ціле дійство.

    Так, перед вбраними в уніформу вишикуваними рівним строєм юними рятувальниками раптом з’явилась Шкідничка-Запальничка, яка, виявляється, і не знала, скільки шкоди може завдати гра з вогнем. Тож школярі у доступній формі їй усе пояснили. Не довелося стояти осторонь і запрошеним на урочистості поважним гостям – для них діти провели вікторину на знання знаків безпеки, у якій Віктор Фіщук чесно заробив фішку із зображенням пса Патрона.

    А вже у своєму виступі після вистави він щиро подякував дітворі за позитивні емоції та відповідальний вибір, який вони зробили, записавшись у ряди юних рятівників.

    «У час, коли щодня лунають сирени, такі світлі події вселяють оптимізм та віру у перемогу. Приємно, що підростаюче покоління обирає своїми пріоритетами навчання безпечній поведінці, вивчення основ мінної, пожежної безпеки та цивільного захисту в цілому, засвоєння алгоритму дій у разі виникнення надзвичайних ситуацій різного характеру. Крім того, такими заходами варто вкотре акцентувати увагу громадськості на тому, що професія рятувальника набула нового змісту, і її героїзм визначається нарівні з військовими та іншими силовими структурами, адже для служби 101 практично немає нічого неможливого», - зазначив перший заступник голови РДА у вітальному слові.

    Також він розповів, що процес відкриття «Класів безпеки» у Володимирському районі лише розпочато, Льотничівський навчальний заклад став 5-м, у якому запрацював такий клас, а відповідно до графіка, затвердженого розпорядженням начальника ОВА, передбачене подальше створення і функціонування цих класів ще у 21 школі.

    Довідково: Клас безпеки у закладі загальної середньої освіти облаштовується  за зональним принципом організації освітнього простору, що сприяє оптимізації освітнього процесу та систематизації сприйняття інформації. У ньому передбачені зони перегляду відеоуроків та презентацій; пожежної безпеки (для вивчення правил пожежної безпеки, алгоритму дій при пожежі, вивчення основ користування вогнегасниками та іншими первинними засобами пожежогасіння; мінної безпеки (для вивчення правил поведінки у разі виявлення вибухонебезпечних та підозрілих предметів); безпеки життєдіяльності (для вивчення правил безпечної поведінки у різних сферах життя, у тому числі алгоритми дій у разі надзвичайних ситуацій різного характеру); домедичної допомоги (для проведення занять та тренінгів з надання першої домедичної допомоги при травмах різного характеру та опіках, у тому числі зупинка кровотечі, проведення серцево-легеневої реанімації тощо); психологічного розвантаження (для роботи з психологами, виконання творчих завдань, проведення бесід тощо); ігрова зона (для дітей молодшої вікової категорії для проведення тематичних рухливих ігор та вправ). Заняття в таких класах будуються за принципом інтерактивних методів навчання з урахуванням вікових категорій. 

    Переглядів 2422
    Розробка: Відділ інформаційних технологій
    апарату Волинської облдержадміністрації
    Інформаційне наповнення:
    Володимир-Волинська районна державна адміністрація
    Усі права на матеріали, розміщені на цьому сайті, належать Володимир-Волинській райдержадміністрації.
    Адреса: 44700, м.Володимир-Волинський, вул. Небесної Сотні, 3, т.24467, E-mail: post@vvadm.gov.ua
    © 2014 vvadm.gov.ua